вівторок, 10 квітня 2018 22:40

У столиці вкрали меморіальну дошку, присвячену відомому актору

У столиці вкрали меморіальну дошку, присвячену відомому актору
У Києві злодії викрали меморіальну дошку Івана Миколайчука. Фото: Facebook

У Києві зловмисники викрали меморіальну дошку , яка була встановлена в честь відомого актора, режисера, сценариста, заслуженого артиста України Івана Миколайчука.

Дошка була встановлена на фасаді будинку, в якому жив актор, на вулиці Миколайчука, 5. Про те, що пам'ятку вкрали повідомив керівник спілки кінематографістів України Сергій Тримбач.

Він висловив своє обурення і зазначив, що про інцидент повідомили всі відповідні органи.

"Черговий акт вандалізму в Києві - меморіальна дошка акторові, режисерові, сценаристові Миколайчуку зникла зі стіни будинку. Всі необхідні заяви в правоохоронні органи зроблені, а Національна спілка кінематографістів звернулася навіть до керівництва МВС із проханням зробити все, щоб злочинці були знайдені", - написав Тримбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська комедія стала фіналістом італійського "Оскара"

Однак, керівник спілки сумнівається, що дошку повернуть.

"Втім, одне зрозуміло вже зараз - меморіальну дошку не повернути. Треба подумати про те, як виготовити нову - чи копію Фуженкового варіанту, чи подумати про нову дошку, уже не в металі",- зазначив він.

На минулих вихідних у Києві на щиті пам'ятника "Батьківщина-мати" відкрили оглядовий майданчик на висоті 92 м. Тепер там будуть проводити екскурсії тривалістю в 45 хв.

Зараз ви читаєте новину «У столиці вкрали меморіальну дошку, присвячену відомому актору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі