пʼятниця, 31 серпня 2007 17:11

У США затриманий маніяк, який вбивав самотніх жінок: 5 трупів

Поліція штату Мічиган на півночі США заарештувала маніяка, який вбивав самотніх жінок у власних будинках.

Зараз затриманий підозрюється в п"яти вбивствах, повідомляє WLNS з посиланням на поліцію міста Лансинг. Шостий аналогічний напад закінчився для маніяка невдало, оскільки жінку захистив її собака, уточнює телеканал Wood.

Злочинець напав на 56-річну жінку в її будинку, поки та спала. Проте від шуму прокинувся собака, який кинувся захищати господиню від непроханого гостя. Псові вдалося відбити жінку. Отримані потерпілою в ході нападу маніяка рани не загрожують її життя.

З кінця липня 2007 року в столиці штату з населенням близько 120 тисяч чоловік було здійснено 5 вбивств, які в поліції вважають серійними. Два з них сталися на останньому тижні.

Жертвами злочинця стали Рут Холлман, Дебора Кає Кук, Дебра Рінфорс, Сандра Ейхорн і Карен Люіс Дельгадо-Ятіс. Всім убитим було від 36 до 76 років.

Поліція не повідомляє деталей затримання маніяка, а також його імені. Проте, як заявив начальник міської поліції Марк Аллей, жінки в Лансинзі тепер можуть спати спокійно. Він також додав, що злочинець був затриманий по картотеці сексуальних правопорушень, але достатньо швидко в поліції запевнилися, що перед ними саме той маніяк, якого вони шукають.

У пошуках злочинця брали участь не тільки міські сили безпеки, але також поліцейські підрозділи штату і співробітники федерального бюро розслідувань.

За словами прокурора округу Інгхем Стюарта Даннінгса, це винятковий випадок, коли органи правопорядку обнародували інформацію про затриманого фактично до пред"явлення йому офіційних звинувачень. Він пояснив це великим суспільним резонансом від вчинених вбивств. За словами прокурора, тепер багато хто зітхне спокійно.

Тим часом, слідство проводить аналогію між останніми злочинами і серією вбивств 2003 року, коли злочинець також розправлявся з немолодими самотніми жінками, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У США затриманий маніяк, який вбивав самотніх жінок: 5 трупів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі