четвер, 05 травня 2011 09:41

У США помер виконавець ролi редактора газети у "Супермені"

У США помер виконавець ролi редактора газети у "Супермені"

У віці 88 років помер американський актор Джекі Купер, повідомило Agence France-presse.

Актор помер у вівторок, 3 травня, в одній з лікарень Беверлі-Хіллз. Його представники повідомили лише, що він помер від "раптової хвороби", не зазначивши, від якої саме.

Купер народився в 1922 році в Лос-Анджелесі і став відомим ще у дитинстві, зігравши у фільмах "Скіппі" (1931) і "Чемпіон" (1931), причому за роль в фільмі "Скіппі" 9-річний актор був номінований на премію "Оскар" в категорії "краща чоловіча роль".

У 1934 році Купер зіграв Джима Хокінса у "Острові скарбів". В період з кінця 1970-х і протягом 1980-х він знявся в популярних тоді фільмах про Супермена в ролі редактора газети Daily Planet Перрі Уайта. Роль Супермена в картинах з участю Купера виконав Крістофер Рів. Купер двічі був володарем телевізійної премії "Еммі": як режисер одного з епізодів комедійного серіалу M*a*s*h (1974) і як режисер драматичного серіалу "Білі тіні" (1979).

Зараз ви читаєте новину «У США помер виконавець ролi редактора газети у "Супермені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі