понеділок, 15 лютого 2010 08:37

У США найстаріший смертник не дожив до страти

У США найстаріший смертник не дожив до страти
Найстаріший в США в"язень камери смертників 94-річний Віва Лерой Неш помер природною смертю не дочекавшись виконання судового вироку.

Про це повідомляє в неділю AP.

Як заявив представник Управління з питань виконання покарань штату Арізона Баррет Марсон, літній смертник помер у в"язниці міста Флоренс в п"ятницю ввечері.

Кримінальна біографія Неша, який народився в 1915 році почалася ще в тридцятих роках минулого століття.

У 1947 році він здійснив перше вбивство, за що був засуджений до 25 років в"язниці. Тоді жертвою Неша став офіцер поліції в штаті Коннектикут. Через деякий час після виходу з в"язниці, в 1977 році, Віва Лерой Неш застрелив людину в місті Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, за що був засуджений до довічного ув"язнення. Проте в жовтні 1982 року невгамовний Неш зумів втекти, і всього через місяць знову був затриманий за звинуваченням у вбивстві працівника магазину в місті Фінікс у штаті Арізона. За цей останній злочин американський суд і засудив Неша до страти.

***

У 2009 році кількість засуджених до страти злочинців у США дорівнювала 106. Це найнижче число з часу відновлення смертної кари як вищої міри покарання в 1976 році. Найбільше число смертних вироків було в 1994 році: 328, повідомляє РІА "Новості".

Зараз ви читаєте новину «У США найстаріший смертник не дожив до страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі