понеділок, 29 травня 2006 17:53

У США кілька тисяч людей страждають від загадкової хвороби Моргеллонів

 

У США кілька тисяч людей захворіли загадковою хворобою Моргеллонів. Колишній бейсболіст з Окланда Біллі Кох - один з тих хто страждає через незрозумілу болячку. Також хвороба торкнулася його дружини і трьох дітей. Хоча сім"я може собі дозволити дороге медичне лікування, лікарі не можуть дати відповідь на їх питання.

Все почалося чотири роки тому. Біллі Кох добре грав в бейсбол, але потім почали відбуватися дивні речі. У нього починалися неконтрольовані м"язові судоми, через які він не міг навіть спати. На шкірі з"явилися незаживаючі ранки, з яких періодично, особливо після купання, назовні виходили якісь маленькі темні нитки, повідомляє WSOC-TV.

- Це найстрашніше, що я бачила в житті. З моєї шкіри виходила чорна речовина, - говорить дружина бейсболіста Бренді.

Під час хвороби Моргеллонів ранки на шкірі печуть та сверблять. Деякі люди стверджують, що у них під шкірою повзають якісь паразити. Деякі бачать комах, які вилітають і влітають в їхню шкіру. Багато хто говорить про волокна різного кольору, які з"являються з шкіри.

Подружжя зверталося до кількох лікарів, але всі стверджували, що їх життю нічого не загрожує і що йдеться про галюцинації.

А тим часом в США близько 3 тис. сімей відчувають такі незрозумілі симптоми. Число зареєстрованих хворих станом на 29 травня склало 4131 людини, в основному вони проживають в Техасі, Каліфорнії і Флориді. Хворі зафіксовані у всіх 50 штатах США. Одиничні випадки зараження зареєстровані також у Великобританії, Австралії і Нідерландах.

Професор Ренді Ваймор, керівник дослідницької програми Morgellons Research Foundation, став першим вченим, який досліджував хворобу. За його словами, це найбільша загадка, з якою він коли-небудь зустрічався. Зараз він очолює групу лікарів, яка вивчає хворобу Моргеллонів.

Перші результати роботи Ваймора спростували версію про галюцинації.

- Терапевти, дерматологи, а також результати лабораторних досліджень показували, що ці нитки - це текстильні волокна. Проте це не так", - говорить Ваймор.

За його даними, це не текстильні волокна, а також не черви, не комахи і не фрагменти людської шкіри та волосся. Він говорить, що ці нитки з"являються не ззовні. На його думку,ця речовина матеріалізується всередині тіла, можливо, в результаті якоїсь інфекції.

Найближчим часом очікуються нові результати роботи Ваймора.

Лікар також говорить, що проблеми з шкірою - це не самі гірші симптоми. За його словами дія нейротоксину або мікроорганізму може впливати на м"язи і пам"ять.

Недавно Ваймор звернувся з відкритим листом до лікарів, які можуть зіткнутися з хворобою Моргеллонів, в якому закликав сприймати цю хворобу серйозно, заявляючи, що страждаючі нею люди, можливо, стали жертвами нової невиліковної хвороби, пише NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У США кілька тисяч людей страждають від загадкової хвороби Моргеллонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі