вівторок, 02 вересня 2014 09:55

У росіян уже менше радості від "Кримнаш" - опитування

У росіян уже менше радості від "Кримнаш" - опитування
Фото: risovach.ru

У росіян виринають думки про негативні наслідки анексії Криму Росією.

Про це пише РБК з посиланням на дані опитування Левада-центру.

Опитування провели у серпні. Кількість росіян, у яких анексія Криму викликає радість, зменшилася за чотири місяці з 23 до 16%. Скоротилася і частка громадян, які на питання про почуття, які долають у зв'язку з анексією Криму, кажуть про схвалення рішення керівництва Росії: тепер їх 40%, тоді як у березні було 47%. Почуття торжества справедливості і гордості за країну випробовують відповідно 30 і 37%, і ці пропорції залишилися незмінними з весни. Негативні емоції (несхвалення, протест, сором) збереглися у 9% опитаних.

Помінялись і погляди респондентів на те, як в Україні сприймають захоплення півострова. У серпні лише 9% відповіли, що українці не відчувають негативних почуттів по відношенню до Росії. Наприкінці березня цей показник становив 17%. 23% опитаних упевнені в тому, що даний крок викликає в українців ненависть тільки до російського керівництва, 38% говорять про ненависть до Росії в цілому. У березні такий розклад прогнозували 18 і 24% відповідно.

У складі України Крим бачать 4% проти 14% в березні. За державну незалежність півострова висловилися 15% проти 11%. За входження до складу Росії - 73% проти 64%.

У березні 19% опитаних навідріз відмовилися особисто платити за дії російського керівництва. Зараз "абсолютно не готові" піти на особисті витрати 28%. Повною мірою або в значній мірі постраждати за Крим готові 17% (було 26%). На певні витрати погоджуються піти 33%, як і в березні.

Левада-центр провела опитування 22-25 серпня за репрезентативною вибіркою серед 1600 осіб у 134 населених пунктах в 46 регіонах. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Зараз ви читаєте новину «У росіян уже менше радості від "Кримнаш" - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі