неділя, 12 липня 2009 17:26

У Північній Осетії російські прикордонники затримали групу українців

У Північній Осетії російські прикордонники затримали групу українців
Російські прикордонники затримали в п"ятницю на одній з гірських туристичних баз в Північній Осетії групу громадян України, у яких не було дозволу на перебування на території республіки, що є для іноземних громадян територією з регламентованим відвідуванням, за винятком чотирьох населених пунктів.

Як передає РІА Новості, про це в неділю повідомив співробітник прес-служби прикордонного управління ФСБ Росії по Північній Осетії.

Постановою уряду РФ в 1992 році Північна Осетія після того, як стала прикордонною з Грузією, за винятком аеропорту "Владикавказ" і міст Владикавказ, Беслан, Алагіра і Ардон, почала відноситися до категорії територій РФ з регламентованим відвідуванням. Це означає, що, іноземні громадяни зобов"язані одержувати спеціальний дозвіл на перебування на території республіки. У тому випадку, якщо йдеться про перебування іноземних громадян в прикордонній зоні, то їм необхідно одержати спеціальну перепустку.

За словами співрозмовника агентства, близько десяти українців були затримані на одній з гірських туристичних баз республіки, розташованих на території прикордонного з Грузією Ірафського району Північної Осетії, під час перевірки прикордонниками і співробітниками міграційної служби порядку перебування іноземних громадян на прикордонній території.

"В результаті перевірки було встановлене незаконне перебування на одній з туристичних баз громадян України, які у встановлені терміни не реєструвалися в територіальному підрозділі УФМС по Ірафському району. Спеціальний дозвіл на перебування на території Республіки у них також відсутній", - повідомив співрозмовник агентства.

У прес-службі уточнили, що затримані громадяни за порушення перебування на території Росії будуть притягнуті до адміністративної відповідальності і кожний з них заплатить штраф.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Осетії російські прикордонники затримали групу українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі