пʼятниця, 27 травня 2011 11:22

У Мукачевому біля ікони Божої Матері ожили сухі квіти

У церкві біля Мукачевого на Закарпатті розквітли сухі квіти. Кілька зрізаних гілок лілії священики поклали біля ікони у Світлу п'ятницю після Великодня. За три тижні вони випустили бутони й розквітли.

Церква ікони "Всіх скорботних радість" знаходиться при дорозі біля Мукачевого. Будувати почали її всередині 90-х років.

"Лілії розквітли в нашій церкві втретє, - розповів Gazeta.ua священик о. Василій. – Таке диво в Україні є тільки в церкві села Кулевча Одеської області. Три роки тому ми вирішили покласти біля ікони зрізані на городі лілії. Спочатку вони ніби трішки підсохли, а потім почали з'являтися бутони. До Трійці квіти розпустилися".

Ікону "Всіх скорботних радість" до церкви привезли 2001 року із Санкт-Петербургу. Час од часу біля неї відбуваються зцілення людей, запевняє священик.

"Квіти розпустилися без води і ґрунту, - показує на підсохлі знизу стебла лілій. – Коли в церкві читали Акафіст, то на склі з'являлися крапельки води, а на стеблах по 2-3 бутони. Коли квіти розцвіли, то утворили навколо образу Божої Матері віночок".

Білі лілії цвістимуть ще 2-3 тижні. Зів'ялі стоятимуть за склом біля ікони до наступного Великодня. Тоді сухі гілочки роздадуть мирянам.

"Щодня прихожу до церкви помолитися іконі "Всіх скорботних радість". Прошу собі вирішення проблем. Як попрошу з вірою – все так і стається. Після Великодня священик дав мені одну гілочку минулорічної лілії. Поклала її у Псалтир і щовечора молюся", - розповіла мешканка Мукачевого Марія Дзямко.

Окрім того, задня стіна храму, де зображений Господь Спаситель та Святий Іоанн, кілька років мироточить.

Зараз ви читаєте новину «У Мукачевому біля ікони Божої Матері ожили сухі квіти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі