пʼятниця, 10 липня 2009 13:39

У Криму затримали колону вантажівок з російськими ракетами

У Криму затримали колону вантажівок з російськими ракетами

У Севастополі українські правоохоронці затримали колону вантажівок Чорноморського флоту Російської Федерації, що перевозили крилаті ракети без будь-яких дозвільних документів.

Інформацію підтвердили в Головному управлінні Міністерства надзвичайних ситуацій у місті Севастополі, співробітники якого взаємодіяли з правоохоронцями при з"ясуванні обставин переміщення небезпечного вантажу по місту.

Як повідомило джерело в Управлінні МВС Севастополя, 8 липня близько 18:00 на вул. Челюскінців співробітники Державтоінспекції затримали колону вантажних автомашин Чорноморського флоту Росії. До її складу входили три ракетовози на базі автомобіля КрАЗ у супроводі озброєної охорони (останню представляли військовослужбовці ЧФ РФ, озброєні автоматами, і один - пістолетом ПМ) і пожежного спецавтомобіля. Машини перевозили по території регіону закритий тентом великогабаритний вантаж.

Представників правоохоронних органів зацікавив дивний вантаж, який перевозили в супроводі озброєної охорони. Пред`явити для огляду вантаж російські військовослужбовці відмовилися, посилаючись на спеціальний характер вантажу і відповідний наказ командування ЧФ, зазначив співрозмовник агентства.

Однак українські правоохоронці зажадали провести перевірку і встановили, що вулицями міста провозять без будь-яких дозвільних документів крилаті ракети. При цьому, зазначило джерело, узгодження на це перевезення з компетентними органами України не було.

У свою чергу, головний редактор проекту Флот2017 Дмитро Тимчук повідомив, що, швидше за все, це були крилаті ракети типу Малахіт або Терміт, які перевозились автотранспортом в ракетно-технічну базу ЧФ РФ, дислоковану в с. Цукрова Головка. Маршрут руху при цьому складав, у тому числі по Севастополю, - понад 30 км.

Співробітники правоохоронних склали акт щодо порушень ЧФ РФ вимог ст.15 Угоди Про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України від 1997 року.

Російські офіцери факт виявлених порушень визнали і розписалися про ознайомлення з актом.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Криму затримали колону вантажівок з російськими ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі