пʼятниця, 08 січня 2021 15:07

У Києві відкрили меморіал загиблим у катастрофі літака МАУ

У Києві відкрили сквер пам'яті загиблих у авіакатастрофі в Ірані.

У церемонії на Дніпровській набережній взяли участь секретар РНБО Олексій Данилов, президент авіакомпанії МАУ Євгеній Дихне, заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов та посол Ірану в Україні Манучехра Мораді. На відкриття запросили близьких загиблих пасажирів і членів екіпажу рейсу PS752 Тегеран-Київ, передає "Суспільне".

"Було 11 різноманітних локацій у місті. Також було розглянуто 11 проєктів архітекторів міжнародного значення. Це відповідає числу загиблих громадян України. Це місце буде для нас дорогим та дуже важливим", — сказав Дихне.

До меморіалу поклали квіти. Вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Секретар РНБО повідомив, що за дорученням президента він був у Тегерані та вів перемовини для з'ясування причини катастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа під Тегераном. Канада не погоджується на компенсацію, яку запропонував Іран

"Сьогодні є процедура, згідно з якою є певна пропозиція від іранської сторони. Я не вважаю, що ми маємо її приймати, вона не відповідає стану речей, тій провині, яку має нести держава. Це мають вирішувати родичі, але ми вважаємо, що це не та сума, про яку треба вести розмову. Коли виплатить іранська сторона, залежить у першу чергу від родичів", - заявив він.

Автор: "Суспільне"
  Меморіал відкрили на Дніпровській набережній
Меморіал відкрили на Дніпровській набережній
Автор: "Суспільне"
  Меморіал відкрили на Дніпровській набережній
Меморіал відкрили на Дніпровській набережній

Вранці 8 січня 2020 року в столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Весь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.

Вранці 11 січня Іран офіційно визнав, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ. Літак помилково прийняли за ворожий об'єкт.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили меморіал загиблим у катастрофі літака МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі