понеділок, 25 лютого 2008 14:09

У Києві розпочався суд над 4 генералами, причетними до Скнилівської трагедії

Військовий апеляційний суд Центрального регіону розпочав розгляд справи по суті за обвинуваченням чотирьох колишніх генералів Військово-повітряних сил у причетності до авіакатастрофи на аеродромі "Скнилів" (Львів), яка спричинила загибель понад 70 людей.

Засідання розпочалося близько 10:00.

Зі слів голови суду, обвинувачуються колишній генерал-полковник ВПС Віктор Стрельников, колишній заступник командуючого ВПС, генерал-лейтенант Олександр Балашенко, колишній заступник начальника бойової підготовки ВПС, генерал-майор Володимир Алексєєв і колишній командуючий 14-го авіаційного корпусу ВПС Сергій Онищенко.

На початку судового засідання одна з потерпілих у справі заявила відвід голові суду, але суд відмовився задовольняти його.

Пізніше представник 44 потерпілих Кравчук подав клопотання щодо можливості перенесення розгляду справи з Києва у Львів.

Суд розглянув це клопотання й вирішив проводити розгляд справи в Києві, оскільки суд перебуває в цьому місті, а також вирішив здійснити виїзд суду у Львів на відповідний строк для заслуховування пояснень потерпілих у Львові, які не можуть брати участь у засіданні суду в Києві.

Як повідомлялося, у січні Генеральна прокуратура передала у Військовий апеляційний суд Центрального регіону кримінальну справу за обвинуваченням чотирьох колишніх керівників Військово-повітряних сил Збройних Сил у скоєнні злочинів, пов"язаних із катастрофою літака Су-27 і загибеллю людей на аеродромі "Скнилів" в 2002 році у Львові.

У липні 2002 року на аеродромі "Скнилів" у Львові під час авіашоу розбився військовий літак Су-27, у результаті чого на місці загинули 74 людини, 3 померли в лікарні й постраждали 292 людини, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розпочався суд над 4 генералами, причетними до Скнилівської трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі