вівторок, 09 вересня 2008 08:32

У Києві поговорять про доцільність підвищення плати за проїзд

У Києві поговорять про  доцільність підвищення плати за проїзд

У Києві доцільність підвищення плати за проїзд у комунальному транспорті буде вирішуватися спеціальною робочою групою, до якої увійдуть представники усіх фракцій Київради, а також транспортники.

Про це вчора після зустрічі з комунальними транспортниками повідомив заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий.

Як повідомили у прес-службі Київської міської ради, поспілкувавшись під стінами мерії з пікетувальниками, О. Довгий запевнив, що міська влада розуміє проблему розвитку столичного громадського транспорту. "Переконаний, що транспортне питання - це питання безпеки життєдіяльності міста та його мешканців, тому нехтувати і занедбувати його вкрай небезпечно і злочинно", - наголосив він.

"Транспортна проблема в Києві - це питання, яке не має і не може мати якогось одного політичного забарвлення, воно об"єднує всі політичні сили, - підкреслив О.Довгий. - А це найбільша запорука, що рішення, які прийматимуться у цьому питанні, будуть справедливими та скерованими на покращення ситуації, а не задоволення окремих інтересів".

Він зазначив, що сьогодні розпочалися консультації з усіма фракціями Київради щодо цього питання. "Найпізніше завтра я підпишу розпорядження про створення робочої групи, до якої увійдуть представники усіх фракцій Київради і транспортники. Жодного кроку не буде зроблено без детального опрацювання та аналізу проблеми, без врахування інтересів як транспортників, так і пасажирів", - зауважив О.Довгий.

"Наша спільна мета – зробити столичний транспорт відповідним до європейських стандартів – комфортним, безпечним, якісним та доступним як для мешканців міста, так і його численних гостей", - зазначив секретар Київради.

Як повідомлялося, співробітники комунальних підприємств "Київський метрополітен" і "Київпастранс" вимагають під Київської міської державної адміністрації підвищити тарифи на проїзд в метро і наземному громадському транспорті.

За словами транспортників, через низький тариф на проїзд в розмірі 0,5 грн., тоді як собівартість однієї поїздки становить 1,68 грн., підприємства не мають в своєму розпорядженні коштів на ремонт рухомого складу, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві поговорять про доцільність підвищення плати за проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі