пʼятниця, 16 липня 2010 20:44

У Києві побудують вулицю дешевого житла

У Києві побудують вулицю дешевого житла

Міністерство регіонального розвитку та будівництва вибрало земельну ділянку в районі ВДНГ у Києві для будівництва демонстраційних будинків із використанням нових технологій (дешеве житло).

Про це сьогодні заявив міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба.

За його словами, на початку серпня почнуться роботи з підготовки майданчика під забудову. Міністр зазначив, що на цій ділянці буде побудовано 22 проекти будинків, які були відібрані з 60 проектів, запропонованих різними компаніями.

"До кінця року ми цю програму виконаємо, в крайньому випадку, до весни", - додав Яцуба.

Як повідомлялося, Мінрегіонбуд мав намір до кінця червня 2010 року визначиться із земельною ділянкою, на якій буде споруджено демонстраційні будинки з використанням нових технологій (дешеве житло).

Київською владою було запропоновано декілька ділянок, зокрема, біля Борисполя, в Хотянівці, на Червоному Хуторі і в районі ВДНГ.

Раніше Яцуба повідомляв, що на ділянці в районі ВДНГ можна було б побудувати 10-15 невеликих будинків.

Йдеться про спорудження невисотних житлових будинків із застосуванням технології тришарової стіни, що складається з OSB-плити, утеплювача й гіпсокартону. За оцінками міністерства, такі технології дозволяють прискорити будівництво житла й практично удвічі знизити його вартість.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві побудують вулицю дешевого житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі