вівторок, 19 квітня 2011 13:40

Спецтема: Великдень

У Києві освятять найбільшу у православному світі паску

У Києві освятять найбільшу у православному світі паску

У переддень Великодня, 23 квітня, в Києво-Печерській Лаврі освятять найбільшу у православному світі паску. Виріб заввишки в два метри зафіксують у Книзі рекордів України і роздадуть людям після завершення великодньої служби.

Про це повідомили в представництві ЮНІСЕФ в Україні. Виготовлення майбутнього хлібопекарського рекорду почалося за тиждень до свята – минулої суботи, 16 квітня. Процес завершиться в цю суботу, після чого Паску зберуть перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври з безлічі окремих фрагментів.

Для виготовлення гігантської паски буде використано понад 300 кг борошна, 1000 яєць, 80 кг родзинок, 100 кг цукру і 10 кг йодованої солі, а також понад 100 л святої води з джерела преподобного Феодосія Печерського в Києво-Печерській Лаврі.

Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні підтримує захід і вітає ініціативу організаторів щодо використання йодованої солі для приготування паски. Це допомагає попереджати актуальні для України проблеми йододефіциту та відновлювати інтелектуальний потенціал населення. До того ж, пекарі багатьох країн використовують йодовану сіль для поліпшення якості хліба.

Завершення збору паски і початок її презентації відбудеться в суботу о 18:00, 23 квітня, перед Успенським собором у Києво-Печерській Лаврі.

На заході будуть присутні представники Книги рекордів України, а також голова представництва Дитячого фонду ООН в Україні Юкіе Мокуо і керівник проектів ЮНІСЕФ з питань харчування Олена Труш.

Зараз ви читаєте новину «У Києві освятять найбільшу у православному світі паску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі