понеділок, 10 серпня 2009 11:23

У Києві монахи і кияни побилися за квартиру (ФОТО)

Мітинг місцевих жителів під стінами Свято-Троїцького Китаєвського монастиря переріс у силове захоплення житлового будинку, займаного ченцями.

Об"єктом скандалу стала квартира N1 по вул. Китаєвській 32/5.

Жителі урочища Китаєво і члени ініціативної групи "Наше Китаєво" обвинувачують служителів монастиря в тому, що вини силоміць захопили це приміщення.

У суботу місцеві мешканці увірвалися в квартиру і замінили вхідні двері за допомогою пилки-болгарки.

За словами адвоката ініціативної групи Олександра Данилюка, міліція повинна порушити кримінальну справу за фактами усіх порушень представниками монастиря.

"Ця квартира - не єдине захоплення, вони так само робили з іншою нерухомістю і землею в цьому районі", - сказав Данилюк.

У монастирі ж наполягають, що усю власність вони одержували за законом, а дії жителів називають злочинними.

"Жодних документів на свою користь при захопленні приміщення жителі не пред"явили", - сказали у монастирі.

Як відомо, сутичка між жителями Китаєво і служителями монастиря виникла ще в грудні минулого року.

Ініціативна група мешканців заявляє, що монахи силоміць виселили з квартири законного власника, 20-літнього сироту Олександра Калашникова, родина якого нібито займала цю квартиру з 1953 року.

Калашников звертався в міліцію, до міської влади й в інші служби, але проблему з квартирою так ніхто і не вирішив.

Свято-Троїцький Китаєвський чоловічий монастир (УПЦ Московського патріархату) - відоме місце паломництва православних. На початку XVII століття на місці китаєвських печер заснований Лаврський скит. У 1716 році побудована дерев"яна церква, потім келії для ченців.

Пізніше на місці дерев"яної з"явилася кам"яна Свято-Троїцька церква. Розросталася територія монастиря до ХХ століття. У радянські часи монастир був закритий і розорений. Відроджувати монастир почали лише у 1990 році.

За матеріалами Українська правда, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Києві монахи і кияни побилися за квартиру (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі