понеділок, 23 лютого 2009 08:24

У Голлівуді пройшла 81-а церемонія вручення "Оскарів"

У Голлівуді пройшла 81-а церемонія вручення "Оскарів"
У Голлівуді пройшла 81-а церемонія вручення "Оскара" - вищої нагороди Американської академії кіномистецтва. Тріумфатором цього року стала стрічка "Мільйонер з нетрів". Вона отримала відразу вісім золотих статуеток, зокрема - головні в номінаціях "Кращий фільм року" і "Кращий режисер року" (Денні Бойл).

На другому місці за кількістю нагород - фільм "Загадкова справа Бенджаміна Баттона". Він отримав три "Оскари". Далі йдуть фільми "Бетмен: Темний лицар" та "Харві Мілк" з двома статуетками.

У номінації "Кращий короткометражний анімаційний фільм" переміг "Будинок з маленьких кубиків" японського кінематографіста Куніо Като.

"Оскар" за кращий повнометражний анімаційний фільм 2008 року отримав фільм про непросте життя роботів "ВАЛЛ-І". Його суперниками були фільми "Вольт" і "Кунг-фу панда".

Кращим фільмом на іноземній мові в ході церемонії визнана японська стрічка "Відбуття". Вона обійшла в цій номінації картини "Вальс з Баширом" ізраїльського режисера Арі Фолмана, "Клас" французького кінематографіста Лорана Канте, а також стрічки "Реванш" (Австрія) і "Комплекс Баадер-Майнхофа" (Німеччина).

"Оскара" за кращу головну жіночу роль в ході голосування отримала Кейт Уїнслет за фільм "Читець". У цій номінації за золоту статуетку з нею боролися Меріл Стріп ("Сумнів"), Енн Хатеуей ("Рейчел виходить заміж"), Анджеліна Джолі ("Підміна") і Мелісса Лео ("Замерзла річка").

"Оскар" за кращу головну чоловічу роль дістався Шону Пенну за фільм "Харві Мілк". Номінантами в цій в категорії за підсумками 2008 року були також Річард Дженкінс ("Гість"), Френк Лангелла ("Фрост проти Ніксона"), Бред Пітт ("Загадкова справа Бенджаміна Баттона") та Міккі Рурк ("Борець").

"Оскар" за кращу чоловічу роль другого плану отримав посмертно актор Хіт Леджер за роль в "Темному лицарі".

За матеріалами: ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Голлівуді пройшла 81-а церемонія вручення "Оскарів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі