четвер, 10 травня 2007 11:27

У Донецьку інваліди-чорнобильці знову оголосили голодування

У Донецьку 13 інвалідів - пенсіонерів-чорнобильців - відновили голодовку з вимогою перерахунку пенсій. Про це повідомив один з учасників акції Микола Гончаров.

За його словами голодовка відновлена у зв"язку з тим, що міністр праці Михайло Папієв не виконав свої обіцянки, що були дані чорнобильцям ще 4 квітня 2007 року, - в 2 рази збільшити мінімальний розмір пенсій.

"Міністр праці Михайло Папієв не виконав свої обіцянки, дані ним 4 квітня 2007 року. І з сьогоднішнього дня ми відновлюємо акцію голодування. Скільки протриває ця акція, ми не знаємо, але сподіваємося, що у керівництва країни візьме верх здоровий глузд, і все-таки вони підуть на певні поступки голодуючим і люди отримуватимуть те, що їм належить згідно з законом, - повідомив Гончаров.

За його словами, акція протесту буде безстроковою. Зараз біля будинку відділення Пенсійного фонду встановлений один намет. Голодуючі збираються принести ще декілька наметів.

Інваліди-чорнобильці почали голодовку 20 березня з вимогою перерахунку пенсій. Голодовка пов"язана з відмовою Головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області здійснити перерахунок раніше призначених пенсій по інвалідності ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Страйк був припинений 4 квітня у зв"язку з обіцянкою чиновників розглянути вимоги страйкуючих і вжити відповідних заходів, пише Интерфакс.



Зараз ви читаєте новину «У Донецьку інваліди-чорнобильці знову оголосили голодування ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі