вівторок, 12 вересня 2006 17:06

У донецьких школах не вистачає україномовних підручників

Школи Донецької області забезпечені російськомовними підручниками краще, ніж україномовними. Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Володимир Логвиненко під час прес-конференції у Донецьку.

- Ми сподівалися, у нас був прогноз, що ми фактично будемо стовідсотково забезпечені підручниками цього року. Виявилося трохи інакше, - зазначив він.

- І різниця в наступному: україномовними ми забезпечені на 82 %, а російськомовними - на 94 %", - пояснив губернатор.

- Тоді я ставлю запитання: "У чому ж державна політика сьогодні знаходиться? У розширенні знань української мови. Тим більше на південному сході", - заявив Логвиненко.

За його словами, "підручники замовляються централізовано".

- І наша задача надіслати транспорт, забрати і розвезти по школах. От ми розвезли. А коли розвезли, порахували, виявилося - от 82%, - додав губернатор.

На його думку, проблема криється в централізації процесу забезпечення підручниками. Логвиненко вважає, що у вирішенні цього питання повинні брати участь також регіони під контролем Міністерства освіти, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У донецьких школах не вистачає україномовних підручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі