пʼятниця, 16 лютого 2018 07:35

У День святого Валентина одружилися понад 2 тис. пар

У День святого Валентина одружилися понад 2 тис. пар
У День всіх закоханих одружилися 2393 пари. Фото: Novostivmire.com

В Україні в День всіх закоханих, 14 лютого, одружилися 2393 пари. А 349 пар скористалися послугою Мін'юсту "Шлюб за добу".

"Вчора, 14 лютого, в Україні стало на 2393 молодят більше. Рекордсменом за кількістю шлюбів стала столиця - в Києві одружилися 216 пар. Далі - Дніпропетровська область, де одружилися 197 пар, і Львівська область, де шлюб взяли 152 пари. Менше пар одружилися в Луганській області - всього 24", - цитує прес-служба Мін'юсту Олену Сукманову, заступника міністра юстиції щодо державної реєстрації.

Вона стверджує, що це свято є досить популярним днем для проведення весілля. "Так, одна пара з Києва, щоб одружитися, в День святого Валентина, подала документи ще 21 червня 2017 року", - сказала заступник міністра.

І розповіла, що для більшої зручності для молодят Мін'юст на свято ввів акцію "Любов поза часом": 58 відділів ДРАЦСу по всій Україні працювали з 8:00 і до півночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-полонений одружився у День святого Валентина

"Перший шлюб 14 лютого було зареєстровано о 8:13 в Запорізькій області, а останній - о 23:55 в Черкаській", - повідомила Сукманова.

14 лютого в День закоханих Київпастранс безкоштовно катав закоханих на швидкісному трамваї. Про це повідомила прес-служба підприємства в Facebook.

Безкоштовний проїзд для закоханих буде діяти тільки на Борщагівській лінії швидкісного трамвая.

Зараз ви читаєте новину «У День святого Валентина одружилися понад 2 тис. пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua