субота, 21 липня 2007 18:04

У центрі Талліна знайдена стародавня братська могила

У центрі Талліна при будівництві житлового будинку на вулиці Раві знайдена братська могила. Вона близько 7 метрів в довжину і 4 завширшки. Будівельники встигли частково зруйнувати поховання, перш ніж відмітили кістки.

Як розповів начальник відділу захисту пам"ятників старизни Талліннського департаменту культурних цінностей Борис Дубовік: "Місце, де знайшли могилу, знаходиться за межами захисної зони Старого міста. Ніхто не припускав, що в такому місці знайдуть поховання". За словами Дубовика, могила відноситься до XV-XVII століттю, і в ній можуть лежати останки страчених на шибениці.

"Страчених і померлих злочинців не можна було ховати на святій землі, і тому їх тіла ховали в братських могилах поряд з шибеницею", - пояснив керівник археологічних розкопок Володимир Соколовській.

"Правда, там знайшли скелет дитини, що, на мою думку, скоріше спростовує версію про могилу шибеників. Можливо, тут поховані жертви чуми", - сказав Дубовик, додавши, що істину повинні з"ясувати археологи, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «У центрі Талліна знайдена стародавня братська могила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі