пʼятниця, 12 квітня 2024 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі відреагували на удари Росії по енергетиці України

У Білому домі відреагували на удари Росії по енергетиці України
Білий дім відреагував на удари Росії по енергетиці України. Фото: AP

Останні удари Росії по енергетиці України показують, наскільки важливою є допомога США.

Спікер Палати представників має поставити питання на голосування. Про це заявила спікер Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

"Удари по Україні за останні 24 години є ще одним жахливим нагадуванням про те, що потреби України є критично важливими", - сказала вона.

Як зазначила прессекретар, удари по енергетичній мережі України показують, що Володимир Путін продовжує намагатися зламати дух українського народу і занурити його у темряву, зокрема, Росія завдала удару по найбільшій електростанції в Київській області, а також по енергооб'єктах у п'яти інших регіонах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не мають плану "Б" щодо підтримки України, хоча і невдоволені затримкою - Bloomberg

Вона нагадала, що президент Володимир Зеленський не раз наголошував, що Україні потрібно більше засобів протиповітряної оборони для захисту свого народу та критично важливої інфраструктури від російських ракет та дронів, що постачаються Іраном.

За її словами, Палата представників має вжити термінових заходів для ухвалення двопартійного додаткового законопроекту про національну безпеку, "щоб ми могли надіслати Україні більше засобів протиповітряної оборони".

Жан-П'єр в черговий раз закликала спікера Палати представників Майка Джонсона поставити питання на голосування.

"Бо ми знаємо, що ми отримаємо підтримку з боку республіканців та демократів", - зазначила вона.

У ніч на 11 квітня російські окупанти завдали чергового комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

Унаслідок масованої ракетної атаки РФ було повністю зруйновано Трипільську ТЕС у Київській області. Вона була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області та в столицю України.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі відреагували на удари Росії по енергетиці України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі