пʼятниця, 06 квітня 2007 13:03

Туреччина введе інтернет-цензуру

Парламентська комісія схвалила постанову, яка дозволяє владі Туреччини блокувати веб-сайти, які наносять образи засновнику держави Ататюрку. Парламент країни збирається прийняти цю пропозицію, хоча дата голосування з цього питання поки невідома, повідомляє AP.

Ухвалення подібної постанови дозволить представникам влади без додаткових санкцій блокувати доступ до інтернет-сторінок, що "провинилися". Причому під заборону можуть потрапити не тільки сайти, що містять ображаючі Ататюрка відомості, але й інтернет-сторінки сепаратистів (зокрема, курдів). Сьогодні в Туреччині сумніви в цілісності держави і образи на адресу Ататюрка є кримінальним злочином.

Місяць тому найбільшому інтернет-провайдеру Туреччини Turk Telecom було наказано блокувати доступ абонентів до найбільшого інтернет-сервісу YouTube, на сторінках якого були розміщені ображаючі Ататюрка відеоролики. Через декілька днів, коли ролик, що викликав нарікання турків, видалили, Turk Telecom зняла заборону щодо YouTube, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина введе інтернет-цензуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі