пʼятниця, 18 травня 2007 17:45

Туреччину чекає сильна засуха

Нинішнім літом Туреччині загрожує найсильніша за останні роки засуха, заявив міністр навколишнього середовища країни Осман Пепе. У найбільших містах вводиться режим суворої економії води.

"Туреччина раз в шість років потерпає від середніх засух, і раз в 18 років - від дуже сильних. Однак те, що чекає її нинішнім літом, не йде ні в яке порівняння з тим, що вона до цього переживала".

"Наслідки засухи можуть бути украй важкими, у тому числі і для сільського господарства. Міністерство навколишнього середовища найближчим часом оприлюднить пакет заходів по боротьбі із засухою", - повідомив Пепе.

"Несприятлива ситуація з питною водою у зв"язку із засухою може скластися в найбільших містах Туреччини: Стамбулі, Анкарі та Ізмірі", - відзначив Пепе. За його словами, адміністрації цих міст приймають екстрені заходи по економії води.

На думку міністра, основна причина засухи в Туреччині - незначні опади у весняний період в районах Егейського, Мармурового морів і в центральній Анатолії, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Туреччину чекає сильна засуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі