понеділок, 09 липня 2007 16:04

Троє лондонців визнані винними в підготовці терактів в 2005 році

Такий вердикт винесли присяжні після закінчення піврічного судового процесу, який проходив в Королівському суді у Вуліче (район на південному сході Лондона). Всього у справі проходили шестеро підозрюваних, яким були пред"явлені звинувачення в змові з метою вбивства і організації вибухів.

За даними звинувачення, вони планували повторити серію кривавих вибухів на лондонському транспорті через 14 днів після вибухів в лондонському метро 7 липня 2005 року.

Серед обвинувачених у даній справі проходили четверо жителів Лондона: Ясин Хассан Омар, Рамзі Мохаммед, Муктар Саїд Ібрагим і Хусейн Осман. Чоловіки, вік яких від 24 до 28 років, звинувачувалися в змові з метою здійснення вбивства, спробі вбивства людей і зберіганні вибухових речовин, використаних для вибухів.

Троє підозрюваних були арештовані в кінці липня 2005 року в Лондоні, а Осман, що встиг безперешкодно виїхати до Італії, був затриманий там і потім екстрадірований до Великобританії.

Вдень 21 липня 2005 року на станціях лондонського метро "Уоррен-стріт", "Овал" і "Шепардс-буш", а також в автобусі номер 26 на Хакні-роуд на сході Лондона були зроблені спроби привести в дію вибухові пристрої. В результаті постраждала одна людина. Вибухи були здійснені рівно два тижні опісля після терактів 7 липня, коли загинули 56 людей, зокрема четверо терористів, і понад 700 були поранені, передає британський телеканал "Скай Ньюз".

Зараз ви читаєте новину «Троє лондонців визнані винними в підготовці терактів в 2005 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі