неділя, 25 квітня 2010 10:53

Торнадо убило десять американців в штаті Міссісіпі

Торнадо убило десять американців в штаті Міссісіпі

На американський штат Міссісіпі в суботу обрушилося потужне торнадо. За останніми даними загинули 10 осіб, стільки ж отримали травми. Ураган пройшов через як мінімум 15 округів штату. За словами губернатора Міссісіпі Хейлі Барбур, торнадо стало причиною "серйозних руйнувань".

"З-за наслідків цих смерчів багато жителів Міссісіпі залишилися без даху над головою", - повідомив він. Більш точний масштаб збитків поки не визначений.

Повалені опори ліній електропередачі та дерева перегородили декілька автомобільних доріг. Більше десяти осіб отримали травми, одного тяжко пораненого на вертольоті доставили в лікарню в місті Джексон. У район, постраждалий від торнадо, направлені бригади надзвичайних і рятувальних служб.

Смуга циклону, що супроводжувалася сильним вітром і проливними дощами, пройшла по значній частині південно-сходу США. У сусідньому з Міссісіпі штаті - Луїзіані біля міста Талула смерчі пошкодили резервуар хімічного заводу, в результаті чого стався витік рідкого азоту.

Негода також ускладнила роботи з ліквідації нафтової плями в Мексиканській затоці біля узбережжя Луїзіани, що виникла після події 20 квітня вибуху на плавучій буровій платформі. В результаті цієї аварії зникли безвісти 11 нафтовиків. Берегова охорона припинила їх пошуки, пославшись на те, що шансів знайти їх живими не залишилося.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Торнадо убило десять американців в штаті Міссісіпі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі