пʼятниця, 11 жовтня 2024 14:35

Тарас Чмут, Миколай Сєрга й Еліна Світоліна розповіли про реальні будні волонтерів і фондів у подкасті "Варті" від Нової пошти

Українські волонтери - незламні люди, які, попри нестачу ресурсів, втому та інші труднощі продовжують допомагати кожному, хто цього потребує. Їхня колосальна робота часто прихована за звітами про куплені автівки, доставлені на передову ліки чи фото евакуйованих тварин.

 

У 2014 році Нова пошта запустила "Гуманітарну Нову пошту" - проєкт, завдяки якому волонтери можуть безкоштовно доставляти допомогу, а заощаджені на логістиці кошти спрямовувати на речі, які рятують життя. Зараз, коли війна все ще триває, підтримка волонтерів дуже важлива. Щоб подякувати та дати новий поштовх їхній роботі, створили подкаст "Варті".

"Ми хочемо допомогти волонтерам знаходити нові можливості, обмінюватися знаннями та досвідом, а також разом із бізнесом вирішувати актуальні проблеми. Це не лише визнання для тих, хто працює без відпочинку задля перемоги України, але й підтримка нових ідей та проєктів, які допомагають суспільству. Вони варті того, щоб про них знали якомога більше людей", - говорить Олена Плахова, директорка з управління репутацією Нової пошти і ведуча подкасту.

  Тарас Чмут, голови фонду «Повернись живим»
Тарас Чмут, голови фонду «Повернись живим»

Проєкт стартував з епізоду за участю Тараса Чмута, голови фонду "Повернись живим". У розмові Тарас поділився тим, як за 10 років війни еволюціонувало волонтерство, розповів про моменти, коли навіть мільярди на рахунках не мають значення, про співпрацю з військовими та унікальні українські розробки, що рятують життя. А також на прикладі Фонду пояснив, чому прозора звітність - це не формальність, а ключ до довіри та успіху будь-якої благодійної організації.

  Миколай Сєрга ("Культурний десант")
Миколай Сєрга ("Культурний десант")

Майбутні гості - волонтери різних напрямків: допомога військовим, дітям, внутрішньо переміщеним особам, тваринам, власники соціальних підприємств. Серед них: Ксенія Драганюк (ГО "Землячки"), Леся Литвинова (БФ "Свої"), Марічка Тодорчук (БФ "Клуб добродіїв"), Миколай Сєрга ("Культурний десант"), Еліна Світоліна (БФ "Svitolina Foundation"), Женя Вольнов ("ДрукАрмія"), Владислав Малащенко (Good Bread From Good People) та інші.

Подкаст "Варті" є продовженням щорічної відзнаки, якою Нова пошта вшановує українських волонтерів за їхній внесок у підтримку суспільства та фронту.

Подкаст доступний для перегляду та прослуховування на YouTube, Spotify, Apple Podcasts і виходитиме щочетверга. У першому сезоні заплановано 12 епізодів.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Чмут, Миколай Сєрга й Еліна Світоліна розповіли про реальні будні волонтерів і фондів у подкасті "Варті" від Нової пошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі