четвер, 12 березня 2009 14:49

Син Політковської розповів про вбивство матері

Син Політковської розповів про вбивство матері
Ілля Політковський, син убитої в жовтні 2006 року журналістки Ганни Політковської, говорить, що розуміє, чому в лютому виправдали трьох підозрюваних. Інтерв"ю з ним публікує The Los Angeles Times.

Аудиторія державних ЗМІ - а це велика частина населення Росії - "не розуміє, що відбулося", вважає Політковський. Він констатує, що інтерес до перебігу процесу проявляє лише мала частина росіян. Втім, людей, подібних до його матері, а також убитих нещодавно адвоката Станіслава Маркелова та журналістки Анастасії Бабурової, в Росії все одно сприймають як "настирливих мух", стверджує Політковський.

За його словами, близькі убитої журналістки не звинувачують присяжних, які винесли виправдувальний вердикт: "проблема була в слідстві", упевнений Політковський. У Іллі склалося враження, що розслідуванню намагалися перешкодити, хоча доказів він не має в своєму розпорядженні. В цілому слідчі органи, на його думку, працювали професійно, але у результаті поховали важливі докази під оберемком матеріалів, що не мають відношення до справи.

Попереднє слідство в Росії не пристосоване для роботи із присяжними засідателями, відзначив співбесідник The Los Angeles Times. Небажання близьких Політковської підтримати апеляцію Генеральної прокуратури син журналістки мотивував тим, що "безглуздо знову звертатися до суду з тим же позовом".

"Для багатьох моя мати була солдатом, - сказав Політковський. - Мені це не дуже подобається, але я розумію, що це правда... Я втратив матір, а не солдата і не журналіста".

За матеріалами InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Син Політковської розповів про вбивство матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі