понеділок, 16 листопада 2009 11:12

Швачко "грабує" дніпропетровців при оформленні закордонного паспорта
8

Розкрита схема фінансування передвиборних фондів Турчинова

Після першої ж публікації по Одесі, що розкриває злочинні схеми поборів з громадян України регіональними фірмами-присосками Швачка, що паразитують на паспортній системі країни, редакція "Багнета" отримала масу читацьких відгуків. Серед інших, були листи і з Дніпропетровська – читачі просили приїхати в їх місто і розібратися з діяльністю дніпропетровського філіалу ДП "Документ". Аж надто дорого, за словами читачів, обходиться оформлення закордонного паспорта в Дніпропетровську.


Ще до від"їзду в місто на Дніпрі, "Багнету" вдалося з"ясувати офіційну статистику Держкомстату. Як можна зрозуміти з отриманої редакцією довідки, в Дніпропетровську функціонує філіал держпідприємства МВС України "Документ" (директор –Іван Кожушко). А також ще одне підприємство-посередник, що надає послуги при оформленні закордонних паспортів: філіал держпідприємства МВС України "Дніпро-інформ- Ресурси" (директор Валерій Громов). Очевидно, що двох фірм-присосків на місто-"мільйонер" Швачку здалося мало, і тут же в Дніпропетровську він заснував ще одну свою фірму-"прокладку". Він відкрив у місті філіал своєї суто приватної контори – Туристичної компанії "Атлант і К" (див. довідку нижче).


Схема Швачка з відбирання грошей у населення Дніпропетровська й області абсолютно типова для всієї його злочинної мережі фірм-присосків. Обласний відділ ГІРФО (цілком можливо, за змовою з тим же Швачком і його покровителями – Репешком, Чеботарем і Турчиновим), як повелося, не практикує щоденний прийом громадян для оформлення закордонних паспортів – то "архівний день", то "обслуговування системи", то ще що-небудь.

Графік прийому громадян в дніпропетровському ГІРФО зручним не назвеш

А ось двері фірм-присосків Швачка розкриті для громадян, що потребують документів, щодня. Ось і виходить, що людей суто штучно "видавлюють" з державної установи – з обласного відділу ГІРФО – в обійми різного роду "фірмачів", що влаштувалися в дніпропетровських філіалах ДП "Документ" і ДП "Дніпро-Інформ-Ресурси". Там людям пропонують всі ті ж закордонного паспорти, але вже за ціною в 2-3 рази дорожче. А навіщо марудитися, якщо "дах" Швачка по всій Україні забезпечує, як неодноразово писав "Багнет", шостий замміністра Кабміну Сергій Чеботар, глава нелегітимної міграційної служби Ігор Репешко й особисто перший віце-прем"єр Олександр Турчинов!?

До речі, може, через те, що позиції Турчинова в Дніпропетровську (як вихідця з цього міста) особливо сильні, тут Швачко і зовсім не ховає своїх "кінців". А саме, його абсолютно приватна "Туристична компанія "Атлант і К" займає той же офіс (за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Глінки, 7, офіс 1103), що і нібито державне підприємство "Документ". Більш того, обидві компанії – і повністю контрольоване Швачко ДП "Документ", і приватна "Атлант і К", що належить Швачку, – ведуть сумісну рекламну кампанію, мають одні й ті ж телефони, і, судячи з усього, одних і тих же працівників. Принаймні, журналісти "Багнета" особисто переконалися, що менеджери державного "Документа" запросто передоручають агентам "Туристичної компанії "Атлант і До" своїх клієнтів – чи то в усній консультації, чи навіть в безпосередньому оформленні закордонного паспорта, із збором всіх персональних даних заявника і т.д.

Слід сказати пару слів і про те, що ж це за офіс, в якому влаштувалися фірми- присоски Швачка. Вулиця Глінки знаходиться в центральній частині Дніпропетровська. На парному боці вулиці знаходиться наймодніший (і дорогий, відповідно!) бізнес- центр "Мост-сіті". А на непарній – навпроти "Мост-сіті" – за адресою Глінки, 7 -- бізнес- центр "Призма".

Бізнес-центр "Призма". Тут працюють фірми Швачка

У "Призмі" ціни трохи нижче, ніж у "Мост-сіті", але теж дорого, як для Дніпропетровська – по $15 за 1 кв.м., плюс комунальні платежі – кругом-бігом, доларів по $20 за 1 кв.м. виходить. Ось саме в бізнес-центрі "Призма", на 11-му поверсі, в кімнаті N1103 (див. фото нижче), пан Швачко і посадив у "єдиний офіс" свої ДП "Документ", і "Атлант і К".


Таблички держпідприємства і приватної турфірми виконані в єдиному стилі

І що характерно в цій "єдності протилежностей"? Державне підприємство "Документ" (за визначенням- таке, що має справу з персональними даними громадян України) сидить, мало не в буквальному розумінні, на одних і тих же стільцях, що і приватна фірма "Туристична компанія "Атлант і К", що також займається оформленням закордонних паспортів (а значить, також має доступ до "святая святих" – до персональних даних українців). Більш того, у випадку з Дніпропетровським філіалом ДП "Документ", на один квадратний метр зайнятої ним площі припадає в два рази більше приватних фірм, ніж де б то не було. Річ у тім, що ані ДП "Документ", ані навіть приватна "Атлант і К", судячи з усього, не є прямими орендарями приміщень бізнес-центру "Призма". Якщо взяти до уваги каталог фірм-орендарів бізнес- центру "Призма" (див. фото нижче), то виходить, що офісом N1103 володіє (або орендує його) ще одна приватна структура, що належить Швачку – якесь ТОВ "КУІМ".


До списку орендарів офісу 1103 входить компанія "КУІМ", абсолютно не стороння Швачку

І ніхто з наших галасливих "правозахисників" – ні той же Турчинов, ні той же Чеботар, ні та ж Ляпіна, або, скажімо, той же Репешко – не волає про втрату державою контролю за паспортною системою, про можливий витік персональних даних громадян України в приватні руки. Дивно, чи не так? Може це мовчання обумовлено тим, що своє лайно, як то кажуть, не пахне? Чого ж їм кричати, якщо, цілком можливо, це ДП "Документ" укупі з швачковською приватною "Атлант і К", вкупі з ООО "КУІМ" годує всіх цих чеботарів, турчинових, ляпіних і репешків!? Ось вони й охороняють своїх "курочок, що несуть золоті яйця", – компанії "Документ", "Атлант і К", "КУИМ" – від всіх можливих перевірок, від "злих" журналістів і т.д.

А охороняти є що! Ще б пак! За прайсом Швачка, оформлення закордонного паспорта в його дніпропетровській мережі – через філіал ДП "Документ" і "Туристичну компанію "Атлант і К" коштує на 490 грн. дорожче, ніж у Києві (через Міжрегіональний центр видачі паспортних документів, що в Бортничах) !!! (див. табл. нижче). Так-сяк, з урахуванням кількості населення Дніпропетровська і області, на дорожнечі закордонних паспортів, що оформляються через мережу фірм-присосків Швачко, ділки мають щороку декілька мільйонів! І навіщо їм, скажіть, сушити голову маркетингом, думати про якесь виробництво, якщо на тупому посередництві під "дахом" держструктур нічого не роблячи можна мати мільйони?!


*- вартість оформлення закордонного паспорта через дніпропетровський філіал ДП "Документ" наведена зі слів персоналу компанії (в редакції є аудіозапис).

Нарешті, ще одна цікава деталь, що ілюструє, наскільки чиновникам дорогий Швачко з його мережею фірм-присосків, що паразитують на МВС і паспортній системі.

На дверях Дніпропетровського філіалу ГП "Документ" зазначено, що в офісі працює не ДП "Документ", а ДП "Ресурси-документ". Для необізнаних пояснимо. Це, по суті, одне і те ж. ДП "Документ" стало правонаступником (успадкувавши навіть той же самий податковий код) ДП "Ресурси- Документ". А останнє підприємство, як відомо, нібито було ліквідовано (насправді, як видно – просто перейменовано) самим МВС, за фінансові зловживання і нецільову розтрату грошей міліційного відомства!! Вловлюєте? Громадськості оголосили, що із зловживаннями покінчено – ліквідували ДП "Ресурси-документ". А реально просто перейменували "потрібну" фірмочку, прибравши з її назви слово "Ресурси". Відважно! Але сам факт того, що в регіонах – в Дніпропетровську, в Одесі – навіть не потрудилися змінити таблички з назвами, говорить про те, що корупційний ланцюжок і не уривалася? "Багнет" продовжить розвиток цієї теми. Залишайтеся з нами.

"Багнет"

Зараз ви читаєте новину «Швачко "грабує" дніпропетровців при оформленні закордонного паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі