неділя, 31 липня 2022 04:30

Штучний інтелект показав, якими будуть останні селфі на планеті - фото
3

Комп'ютерна програма DALL-E 2, яка генерує зображення на основі штучного інтелекту, показала, якими можуть бути останні селфі, зроблені на планеті.

Знімки опублікували в TikTok-аккаунті "Robot Overloads", на якому понад 200 тис. підписників. Фото ніби зійшли з кіноекранів, на яких з'являвся якийсь голлівудський блокбастер, повідомляє "Фокус".

На зображеннях видно понівечені обличчя людей з подовженими пальцями та величезними очима. На одному з таких зображено чоловіка з пильним поглядом, а на задньому фоні видніється вибух. Ще одне зображення показує скелетоподібну фігуру, оповиту величезним стовпом диму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект допоміг викрити окупанта з "амнезією" в Кривому Розі – Федоров

За словами розробників, система, яку створили цього року, генерує чіткі зображення за описами користувача. З випадкових точок вишиковується реалістичний образ.

Система генерує чіткі зображення за описами користувача. Фото: nypost.com
Фото: TikTok/@robotoverloards
Система генерує чіткі зображення за описами користувача. Фото: nypost.com
Система генерує чіткі зображення за описами користувача. Фото: nypost.com

"Саме так все і буде", — написав один із користувачів у коментарях. Інший припустив, що це лякаюче майбутнє може бути ближчим, ніж ми припускаємо — можливо, вже 2024 року.

"Звичайний день у штаті Огайо", — прокоментував інший підписник.

На думку деяких користувачів, таке зображення демонструє наслідки вибуху ядерної бомби.

"DALL-E 2 розуміє зв'язок між зображеннями та текстом, який їх описує. Застосовується процес дифузії: спочатку це лише набір випадкових точок, але поступово вони вишиковуються у чітке зображення у міру того, як система отримує додаткову інформацію", — йдеться на сайті компанії-розробника.

Вчені встановили новий факт про пращурів людей. Вік скам'янілих кісток пращурів людини з південноафриканських печер Стеркфонтейн становить 3,4–3,6 млн років. Це на мільйон років більше, ніж вважалося раніше.

Досліджені рештки належать австралопітекам. Науковці використали метод дослідження космогенних нуклідів - рідкісних радіоактивних ізотопів. Вони утворюються під впливом космічних променів, - алюмінія-26 і берилія-10.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект показав, якими будуть останні селфі на планеті - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі