четвер, 01 липня 2021 14:21

Стартувала реєстрація е-кабінетів вступників: що відомо

Стартувала реєстрація е-кабінетів вступників: що відомо
Для реєстрації радять використовувати пошту, дозволену в Україні. Фото: pixabay.com

З 1 липня в Україні розпочалася реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів для вступу до ВНЗ.

Е-кабінети можна зареєструвати за сертифікатами ЗНО або за дипломом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра та магістра.

Прийом заяв здійснюватиметься впродовж 14-23 липня. Фахові вступні випробування проходитимуть з 24 по 30 липня. Цьогоріч можна подати до п'яти заяв на бюджет у будь-який ВНЗ без обмеження кількості спеціальностей та до 30 заяв на контракт.

Прийом заяв і документів від вступників закінчується: 16 липня - для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів; 23 липня - для тих, хто вступає за результатами ЗНО, іспитів, творчих конкурсів, складених з 1 по 13 липня.

Цьогоріч дійсними для вступу є сертифікати 2018, 2019, 2020, 2021 років. Абітурієнти можуть подавати сертифікати ЗНО, комбінуючи їх за власним вибором. Від вступників до магістратури прийматимуться результати єдиного вступного іспиту 2020 та 2021 років, а результати єдиного фахового вступного випробування – лише 2021 року.

Перші дні реєстрації є найважчими у зв'язку з великою кількістю запитів. Часто вступники намагаються зареєструвати е-кабінет на неіснуючу або заборонену в Україні адресу електронної пошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує додаткова сесія ЗНО-2021: графік тестувань

Український центр оцінювання якості освіти не отримав достатню кількість коштів для проведення перевірки тестів ЗНО. Учні, які проходили оцінювання, могли недоотримати бали. Відповідальність за це на міністрові освіти і науки Сергію Шкарлету.

Зараз ви читаєте новину «Стартувала реєстрація е-кабінетів вступників: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі