субота, 15 грудня 2018 21:39

США відреагували на створення української православної церкви

США відреагували на створення української православної церкви
15 грудня на Об'єднавчому соборі в Києві єпископи обрали главу Української православної церкви. Фото: Дзеркало тижня

Посольство США в Києві привітало Україну зі створенням Єдиної помісної православної автокефальної церкви.

"Вітаємо Україну з сьогоднішнім історичним Собором і створенням незалежної помісної Української православної церкви, ми також вітаємо митрополита Єпіфанія з обранням на пост предстоятеля нової церкви", - йдеться в повідомленні дипломатичного відомства в Twitter.

У дипломатичному відомстві підтримують "можливість всім українцям обирати самостійно, як сповідувати свою релігію".

"Ми підтримуємо можливість всіх українців обирати самостійно як сповідувати свою релігію. Толерантність і стриманість є ключовими для мирного перехідного періоду, щоб люди різної релігійної приналежності могли жити разом в добробуті", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрали главу Української православної церкви

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви. Це відбулося на Софійській площі в Києві, після Об'єднавчого собору.

Предстоятелем помісної православної церкви України став митрополит УПЦ КП Єпіфаній (Думенко). Його кандидатуру висунула УПЦ КП і підтримали представники інших церков.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на створення української православної церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі