пʼятниця, 14 лютого 2020 03:39

Справу Кернеса направили до Полтави

Справу Кернеса направили до Полтави
Кернеса знову тягнуть до суду. Фото: Цензор

Справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців — Віталія Блинника та Євгена Сміцького — направили до Київського райсуду Полтави. Їх звинувачують у викраденні та катуванні людей.

Автоматизована програма розподілила цю справу на суддю Шияна Володимира Миколайовича, повідомляє портал "Судова влада України".

Наприкінці січня 2020 року Полтавський апеляційний суд скасував постанову про закриття справи щодо Кернеса і його охоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес планує наступ на Барабашово - представник підприємців

Кернеса і двох його охоронців звинувачують у викраденні, побитті двох учасників Євромайдану і погрожуванні вбивством. Харківський міський голова заявляє, що кримінальне провадження проти нього є сфабрикованим.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів за трьома статтями: незаконне позбавлення волі або викрадення людини; катування; погроза вбивством, а також про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Кернеса і двох його охоронців. Однак у серпні 2019 року районний суд Полтави закрив справу "у зв'язку з відмовою сторони обвинувачення підтримувати обвинувачення у справі" — прокурори у справі перестали з'являтися на засіданнях.

Зараз ви читаєте новину «Справу Кернеса направили до Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі