четвер, 19 грудня 2019 11:34

Справа "короля контрабанди": заступнику глави Київської митниці скасували арешт

Справа "короля контрабанди": заступнику глави Київської митниці скасували арешт
В кінці 2018 року на початку 2019-го Тупальський виконував обов'язки керівника Одеської митниці. Фото: radiotrek.rv.ua

Підозрюваному в причетності до злочинної схеми розмитнення заступнику голови Київської міської митниці ДФС Сергію Тупальському скасували нічний домашній арешт.

Відповідне рішення 18 грудня винесла Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

"За результатами судового розгляду колегія суддів вирішила скасувати запобіжний захід підозрюваному у вигляді домашнього арешту в нічний час доби і відмовити детективам Національного антикорупційного бюро в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - ідеться у рішенні суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На контрабандиста Альперіна одягли електронний браслет

Центр протидії корупції звернув увагу, що іншим фігурантам справи запобіжні заходи залишили.

"Не можемо не звернути увагу, що Тупальський є виходцем зі Служби безпеки України. Органу, довіри до якого поки що ну зовсім нема. Можемо тільки сподіватися, що рішення ВАКС і минуле Тупальського ніяк не пов'язані", - зазначили у ЦПК.

Детективи національного антикорупційного бюро затримали заступника начальника Київської міської митниці ДФС Сергія Тупальського. Разом із ним затримали 10 осіб.

Справа пов'язана з "одним із найвідоміших контрабандистів" України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у $800 тис.

Зараз ви читаєте новину «Справа "короля контрабанди": заступнику глави Київської митниці скасували арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі