пʼятниця, 27 листопада 2009 14:01

Солдати Південної Кореї стратили 5 тисяч своїх співвітчизників

Солдати Південної Кореї стратили 5 тисяч своїх співвітчизників

Південнокорейські солдати і поліцейські страчували майже п"ять тисяч своїх громадян в перші місяці Корейської війни. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на звіт Комісії правди та примирення. Передбачається, що накази про масові страти віддавало вище керівництво країни.

У звіті Комісії також наголошується, що більшість страчених людей входили до Національної керівної ліги (так званої ліги "Бодо") і дотримувалися лівих поглядів. Південнокорейська влада побоювалася, що прихильники комунізму стануть співпрацювати з військами Північної Кореї.

Всього з червня по вересень 1950 року були убиті 4934 людини, які були членами ліги "Бодо". Інформація про масові страти в Південній Кореї з"являлася і раніше. Проте точна кількість жертв досі не називалася. Як пише The Times, загальна кількість мирних жителів, які були убиті на початку 50-х років, може досягати 200 тисяч осіб.

Комісія правди і примирення веде розслідування страт і випадків порушення прав людини в період Корейської війни з 2005 року. Вже відомо, що південнокорейській владі порекомендували принести офіційні вибачення і виплатити компенсацію родичам страчених людей.

Збройний конфлікт між Північною Кореєю і Південною Кореєю почався 25 червня 1950 року, коли північнокорейські війська вторглися на територію сусідньої держави. Пізніше у війну були залучені інші держави, серед яких США, Велика Британія, Китай та Радянський Союз. Офіційна дата закінчення конфлікту - 27 липня 1953 року. Загальні втрати сторін в цій війні перевищили два мільйони людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Солдати Південної Кореї стратили 5 тисяч своїх співвітчизників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі