понеділок, 07 березня 2011 13:13

Сьогодні починається Великий піст

Сьогодні починається Великий піст

З понеділка починається Великий піст. Він найтриваліший у багатьох християнських конфесіях. Його мета - приготування до святкування Великодня, який цього року припадає на 24 квітня.

Тривалість Великого посту пов'язана з числом 40. Однак фактична залежить від правил обчислення, встановлених у конкретній конфесії.

Древні християни дотримувалися Великого посту особливо суворо. Заборонялися м'ясо, молоко, сир, яйця.

Головне завдання Великого посту - допомогти людині очиститися духовно, спрямувати всі свої помисли в "добре" русло, пробачити всі образи і т.д. Але є у Великого посту, як і в інших постів ще одне важливе завдання: підтримання здоров'я людини. Кожен пост - це оздоровча дієта, спрямована на зміцнення імунітету та покращення обміну речовин.

З біологічного погляду, пости - це дуже грамотна традиція "здорового харчування", кажучи сучасною мовою.

Щодо їжі, то заборонені до вживання всі продукти тваринного походження. Це найважча для травної системи їжа. До вживання під час посту дозволені всі продукти рослинного походження.

Наступним, згідно з церковним календарем православних постів, за Великим постом йде Петрів піст (петровський пост, апостольський піст). У 2011 році початок Петрового посту припадає на 20 червня. Закінчується Апостольський піст завжди 11 липня.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні починається Великий піст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі