понеділок, 07 березня 2022 21:05

Смерть Кірєєва: в ОП розповіли деталі загибелі учасника перших перемовин

Смерть Кірєєва: в ОП розповіли деталі загибелі учасника перших перемовин
Кірєєв загинув під час спецзавдання в Києві. Фото: "УП"

Денис Кірєєв не входив в офіційну групу делегації для переговорів України з Росією.

Він був консультантом і його смерть ніяк не пов'язана з роботою делегації, розказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній.

Подоляк відкинув теорії, що Кірєєв був шпигуном Росії і тому його ніби вбили працівники СБУ.

"Він працював у спеціальних операціях Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Не був він шпигуном росії у переговорній групі", — зазначив Подоляк.

За його словами, Кірєєв був консультантом із низки питань щодо настроїв у росії. Стрілянина, під час якої він загинув, була у Києві. Однак із чим саме вона була пов'язана, Подоляк не уточнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершився третій раунд переговорів — результати

"Він мав відношення до нашого ГУР МО, а отже, виконував якесь своє окреме завдання, не пов'язане з роботою переговорної групи. До переговорного процесу це точно не має стосунку. ГУР сам сказав, що він виконував спеціальне завдання", — сказав Подоляк.

Водночас він сказав, що інформацію про нібито вбивство Кірєєва поширюють проросійські Telegram-канали. "Ми будемо здійснювати слідчі дії щодо тих, хто поширив [цю] інформацію", — уточнив Подоляк.

Він резюмував, що вбивство Кірєєва сталося під час його основної роботи у Києві.

ГУР МО також повідомило про загибель Валерія Чибінєєва та Олексія Долі.

Зараз ви читаєте новину «Смерть Кірєєва: в ОП розповіли деталі загибелі учасника перших перемовин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі