понеділок, 19 жовтня 2009 13:07

Слабкий долар є вигідним для бізнесу США

Слабкий долар є вигідним для бізнесу США

Голови правління найбільших корпорацій Америки схвильовані через падінням долара. Вони вважають, що це може підірвати авторитет США на всій земній кулі, збільшити інфляцію та знищити економіку, пише Reuters.

Поки слабкий долар знижує ціни на товари за океаном, голови правління зібрались на засіданні ділової ради в Кері (Північна Кароліна). Вони висловлюють стурбованість слабкістю долара, оскільки це створює серйозний дисбаланс.

"Розглядається девальвація валюти і спричинене цим зниження нашого авторитету у світі", - відмітив Стів Одланд, голова правління компанії Office Depot Inc, яка постачає товари для офісів.

Голови правління кажуть, що збільшення державних витрат на програми охорони здоров"я та інші програми можуть негативно вплинути на покращення економічної ситуації.

Федеральний Резерв ефективно друкує гроші для перезапуску фінансових ринків, проте це збільшує ризик росту інфляції.

"В мене є серйозні підстави вважати, що, незважаючи на коригування стратегії витрат, ми побачимо інфляцію і подальше падіння долара", - каже голова правління корпорації PG&E Corp Пітер Дарбі.

"Теперішній рух долара - це перша ознака того, що весь світ чекає того ж самого. Тому долар перестають вважати засобом збереження грошей." - каже Дарбі.

"Нам потрібно відновити фінансову відповідальність", - додає Одленд.

Хоча деякі голови правління не заперечують того, що слабкість долара може мати свої переваги.

"Слабкість долара є найбільшою перевагою для нашого бізнесу", - сказав голова правління виробника бізнес-аналітичного програмного забезпечення SAS Джеймс Гуднайт.

Оскільки 65% відсотків доходу SAS отримує за межами Сполучених Штатів, падіння долара відносно євро сприяло збільшенню прибутку, відмічає він.

"За кожні 100 євро продукту, який продаємо в Європі, ми отримуємо $150", - підкреслив Гуднайт.

Всетаки багато керівників компаній стурбовані довгочасним впливом слабкості долара.

"Протягом довгого часу добробут економіки держави залежить від долара, - каже голова правління корпорації Norfolk Southern Corp Вік Мурман. - Якщо короткочасна слабкість долара може бути позитивною в деякому плані, то довготривала грошова політика такого типу є негативною".

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Слабкий долар є вигідним для бізнесу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі