понеділок, 02 грудня 2019 18:43

Скільки українців постраждали від торгівлі людьми

Скільки українців постраждали від торгівлі людьми
МОМ опублікувало статистику про мігрантів в Україні. Фото: galinfo.com.ua

В Україні за останні 3 роки близько 49 тис. осіб постраждали від торгівлі людьми.

Про це свідчать результати дослідження Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

13% українців готові погодитися принаймні на одну ризиковану пропозицію щодо роботи за кордоном, внаслідок якої вони можуть постраждати від торгівлі людьми. Ця кількість зменшилася на 8% у порівнянні з 2017 роком.

На момент опитування за кордоном працювало 1,051 млн українців.

Найпривабливішими країнами для трудової міграції є Німеччина. Там хотіли б працювати 43% опитаних. У Польщі 35%, у Чехії 23%, в Італії 19% і в Канаді 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен другий підліток в Україні може стати жертвою торговців людьми - ООН

У Росії та США хотіли б працювати 9% опитаних.

"У першій половині 2019 року серед постраждалих осіб, які отримали допомогу МОМ, переважали чоловіки (69%). 94% постраждалих від торгівлі людьми зазнали трудової експлуатації. Понад половину (65%) постраждалих, ідентифікованих МОМ у першій половині поточного року, зазнали експлуатації на території Росії", - повідомляють у МОМ.

Уродженка Миколаївщини у змові з російськими правоохоронцями переправляла українок у РФ для "роботи" у сфері надання інтимних послуг. Оперативники встановили, що вона з 2013-го живе у Москві, повідомляє прес-служба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців постраждали від торгівлі людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі