середа, 22 травня 2024 06:09

Синоптики оновили прогноз на середу

Синоптики оновили прогноз на середу
Вдень у західних областях місцями сильні пориви вітру до 15-20 м/с. Фото: pixabay.com

22 травня в Україні опадів переважно не передбачається. Температура вдень сягатиме до +28°С.

Вдень у західних областях прогнозують місцями сильні пориви вітру, повідомляє Укргідрометцентр.

"У середу буде мінлива хмарність. Без опадів, лише на Закарпатті, Прикарпатті помірні, вдень і на північному-сході країни невеликі короткочасні дощі, місцями грози", - сказано в повідомленні.

Вітер переважно південно-східний, сягатиме швидкості 5-10 м/с. Вдень у західних областях місцями сильні пориви вітру до 15-20 м/с.

Температура повітря коливатиметься вдень у межах +23...28°С. У Карпатах та на узбережжі морів очікується +18...23°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де завтра пройдуть дощі - оновлений прогноз

На Київщині мінлива хмарність. Опадів там не передбачається. Вітер південно-східний, сягатиме швидкості 5-10 м/с.

Температура в Київській області становитиме протягом дня +23...28°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть близько +25°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики оновили прогноз на середу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі