субота, 05 червня 2010 14:52

Сім міст України підтримали захисників парку в Харкові (ФОТО)
8

 Вчора в Харкові на захист парку ім. Горького пройшов концерт відомих харківських груп "Музика лісу". Три години, починаючи з 18.00 біля фонтану Зелений струмінь" в центрі міста, навпроти оперного театру, музиканти співали та розважали публіку. Прийшло близько півтисячі людей. Виступали гурти Pur:Pur, LЮК, SunSay, "Оркестр ЧЕ" и Ч.А.Й.К.А та Сергій Бабкін, Харків"яни тримали в руках плакати з написами"Врятуємо парк!" і малюнки дерев.

"Провести концерт змогли з великим трудом. Спочатку ми подали одну заявку на місце, представники влади терміново побудували там сцену. Сказали, що там планується їхній захід, - розповідає член ініціативної групи Зелений фронт" Вікторія Кравчеко. - Потім ми запропонували інше місце, біля фонтану, нам також не дозволили. То ми їм відправили телеграму, що будемо проводити пікет. От так і вибили собі місце. А міліціонери погрожували. Попередили: якщо в когось з музикантів не буде дозволів, заберуть. А увечері, після закінчення концерту представники МВС шукали організаторів і вимагали розігнати всіх людей".

Нагадаємо, місцева влада планує побудувати дорогу в паку ім. Горького. Там вирубають дерева. Місцеві жителі – проти, охороняють зелену зону. 2 червня зранку у парку "муніціпальна охорона" побила активістів під наглядом міліції. На людей йшли з бензопилами.

Вчора в семи містах України, Києві, Львові, Сумах, Чернігові, Запоріжжі, Черкасах. Донецьку, проходили мирні акції на підтримку харків"ян. Люди одягали зелені стрічки та футболки з написом "Харків", та мирно спілкувалися про екологію. Дехто співав "В лісу родилась ёлочка" і пропонував надіслати президенту Януковичу вінок "від вдячних Харків'ян". Співали також гімн України. У Києві подія зібрала близько 200 активістів на Майдані Незалежності.

В США позавчора під стінами Українського консульства в Нью-Йорку також пройшов пікет. Організатор – колишній харків"янин Стас Звенигородський щодня читає українську пресу в інтернеті, перекладає її англійською і збирає підписи американців.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сім міст України підтримали захисників парку в Харкові (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі