середа, 23 вересня 2009 11:34

Сейм Польщі засудив введення радянських військ у 1939 році

Сейм Польщі засудив введення радянських військ у 1939 році
Сейм Польщі прийняв спеціальну резолюцію, що засуджує "вторгнення" Червоної Армії 17 вересня 1939 в Західну Україну та Західну Білорусь, які між світовими війнами входили до складу польської держави.

"Сімнадцятого вересня 1939 війська СРСР без оголошення війни вчинили агресію проти Речі Посполитої, порушуючи її суверенітет і порушуючи норми міжнародного права. Підставу для вторгнення Червоної Армії дав пакт Молотова - Ріббентропа, укладений 23 серпня 1939 року в Москві між СРСР та гітлерівською Німеччиною. Таким чином був проведений четвертий поділ Польщі. Польща стала жертвою двох тоталітаризмів: нацизму і комунізму ", - йдеться в прийнятому документі.

Документ було узгоджено на минулому тижні в ході консультацій з керівниками всіх фракцій парламенту спікером Сейму Броніславом Коморовським.

Як повідомлялося, з пропозицією прийняти спеціальну резолюцію, яка засуджує вторгнення СРСР, виступила найбільша польська партія Право і справедливість. Її лідером є брат-близнюк президента Польщі Ярослав Качинський.

Нагадаємо, раніше російський прем"єр Володимир Путін написав статтю в польське видання Gazeta Wyborcza, у якій закликав не покладати всю відповідальність за початок Другої світової війни на Договір про ненапад, підписаний СРСР і Німеччиною, а також розкритикував політиків, які "намагаються переписати історію", повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Сейм Польщі засудив введення радянських військ у 1939 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі