пʼятниця, 14 листопада 2008 11:50

Зроблені перші фото планет не Сонячної системи (ФОТО)

Перші будь-коли зроблені знімки планет, що знаходяться поза нашою сонячною системою, були опубліковані сьогодні в двох дослідженнях.

Використовуючи найновіші космічні технології, астронавти НАСА та Національної лабораторії Лоренса Лівермора сфотографували 3-и щойно виявлених планети, які рухаються навколо зірок не нашої сонячної системи.

Команда американських та британських науковців, спостерігаючи за допомогою телескопів Gemini North та Keck за головною зіркою HR8799 на горі Мауна Кі в Гаваях, виявили три нові планети, які рухаються навколо HR8799 проти часової стрілки. За підрахунками науковців зірка HR8799 є в півтори рази більшою за Сонце, а ново виявлені планети мають масу в 7-10 разів більшу за Юпітер.

"Після стількох років досліджень це дуже дивно мати знімок, на якому не одна, а аж три планети, - говорить фізик Лабораторії Брюс Макінтош.- Це відкриття системи HR 8799 є кардинальним кроком на шляху до остаточного виявлення другої Землі".

Жодна з планет не придатна для життя, за словами науковців, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «Зроблені перші фото планет не Сонячної системи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі