середа, 28 листопада 2007 12:55

Саркозі віддасть під суд тих, хто стріляли в поліцію

Президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що особи, які стріляли в поліцейських у ході безладів, що охопили передмістя Парижа, будуть знайдені і притягнуті до кримінальної відповідальності. Глава держави, відвідуючи в госпіталі важко пораненого поліцейського, назвав подібні дії "спробою вбивства". У середу, 28 листопада, Саркозі проведе термінові переговори з урядом, щоб обговорити ситуацію, яка склалася після трьох днів масових заворушень в іммігрантських передмістях Парижа. За три дні поранення отримали не менше 120 поліцейських. Хоча хвилювання в паризькому регіоні стихли, безлади почалися в Тулузі, де минулою ночі було спалено 20 автомобілів.

Заворушення почались увечері в неділю, 25 листопада, в північному паризькому передмісті Вілье-ле-Бель, де двоє молодих людей на краденому мотоциклі врізались у поліцейську машину і розбилися на смерть. Місцеві жителі звинуватили поліцейських у тому, що ті поїхали з місця пригоди, залишивши потерпілих вмирати. Проте розслідування показало, що поліцейські залишалися на місці інциденту до приїзду пожежних і швидкої допомоги.

Міністр внутрішніх справ Франції Мішель Альо-Марі заявила, що в цілому ситуація залишається спокійною, але поліція і надалі посилено патрулюватиме, поки це буде необхідно. 27 листопада в паризькому регіоні були заарештовані за участь у безладах 39 осіб, передає агентство France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі віддасть під суд тих, хто стріляли в поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі