четвер, 05 квітня 2018 16:01

Руйнівниця міфів Супрун: протяги - це не погано

Руйнівниця міфів Супрун: протяги - це не погано
Потрібно більше дихати свіжим повітрям / фото: lviv.com

В міністерстві охорони здоров'я продовжують розвіювати міфи.

Тепер в.о. міністра Ульяна Супрун розповіла на своїй сторінці у Facebook про протяги.

"Нарешті настала весна. А разом з нею і суперечка: ті, кому хочеться вдихнути весняного повітря, частіше відкривають вікна, а ті, хто боїться застудитися, наполягають тримати всі отвори закритими, тому що може бути протяг. Хочемо розставити всі крапки над i", - написала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун назвала дієві поради для захисту від інсульту

"Сам по собі протяг не є чимось поганим. Як не є поганим і вітер. Адже люди частіше хворіють від інфекцій, які є в повітрі, а не від самого повітря. Тому протяг як такий не загрожує здоровій людині. Якщо його постійно уникати, сидіти у замкнутому приміщенні і кутатися в одяг - ви навпаки робите себе більш вразливим - гірше сприймаєте перепади температури повітря і можете швидше підхопити інфекцію", - каже в.о. міністра.

Супрун рекомендує частіше дихати свіжим повітрям. Для цього будь-яке приміщення необхідно час від часу провітрювати. І якщо ви під час цього ненадовго потрапите під протяг - нічого страшного не станеться.

"Якщо вам неприємно сидіти біля відкритого вікна - не змушуйте себе і пересядьте туди, де не дме. А по можливості - краще вийдіть на деякий час надвір, поки приміщення провітрюється. Якщо ж ви любите свіже повітря в кімнаті - провітрюйте на здоров'я і нічого не бійтеся. Однак і не зловживайте", - підсумувала глава МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руйнівниця міфів: Супрун опублікувала нові поради

Уляна Супрун запропонувала відмовитися від проведення масових флюорографічних обстежень в Україні. За її словами, це застарілі радянські методи, які не є ефективними. Замінити це обстеження Супрун запропонувала анкетуванням.

Зараз ви читаєте новину «Руйнівниця міфів Супрун: протяги - це не погано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі