Приготування гречки має свої тонкощі.
Щоб крупа вийшла розсипчастою, не пригорала та не була сухою, під час варіння слід додати звичайну харчову соду, передає Gazeta.ua.
Цей "секретний" інгредієнт допоможе отримати смачну гречану кашу після приготування. І все завдяки його властивостям.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше жодної ложки олів'є: як припинити їсти і відновити режим після свят
Сода:
- запобігатиме пригоранню гречки;
- нейтралізує специфічний запах крупи;
- надасть їй пишну й повітряну консистенцію;
- очистить зернята крупи від лусочок і сміття, які виштовхуються на поверхню, якщо варити гречку у воді з содою.
Щоб сода проявила усі ці властивості, додавати її потрібно правильно. Інакше кашу можна зіпсувати.
Спочатку потрібно варити гречку класичним способом до напівготовності. Коли зернята почнуть розбухати, варто додати трішки соди. Знадобиться буквально на кінчику ножа. Якщо побачите на поверхні води сміття чи лусочку, їх потрібно одразу вибрати ложкою.
Гречка - рослина роду Fagopyrum родини гречкові (Polygonaceae).
Зазвичай гречкою називають Fagopyrum esculentum, що може виростати до одного метра на бідних ґрунтах і при короткому літі. Має дуже поживні темні трикутні зерна, які люди вживають для харчування, а також використовують у тваринних кормах. З гречки виготовляють дієтичне гречане борошно або варять гречану кашу.
Коментарі