неділя, 07 червня 2020 20:23

Розпад Росії – неминучий, ми маємо підготуватись до нього

Розпад Росії – неминучий, ми маємо підготуватись до нього
Володимир Огризко: Зважаючи на глибинні внутрішні розлами, Росія не має перспективи як цілісна країна. Фото: Тарас Подолян

Обвал цін на природні ресурси, що є одним із головних джерел російського бюджету, може негативно вплинути на економіку РФ. Та і без цього вже кілька років поспіль у глибокій стагнації. Зараз додадуться ще й наслідки пандемії.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав дипломат Володимир Огризко.

"Соціальна криза в Росії з кожним роком поглиблюється. Прірва між народом і владною верхівкою збільшується. Національна проблема теж загострюється. Доходить до того, що деякі представники народів, чиї мови зникають через політику центру, проводять акти самоспалення. Все це накопичується й може вибухнути. Я вже не кажу про фактичну міжнародну ізоляцію - Росія впевнено перетворюється на країну-парію (із санскриту "пропащий, занепалий", означає - одіозна особистість, покидьок. -Gazeta.ua)", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна шість років ходить по колу у питанні Криму та Донбасу" - дипломат

За його словами, ми маємо це максимально використати.

"Інтерес України в тому, щоб сприяти якнайшвидшому зникненню путінського режиму. Він має стати історією. Виграють від цього перш за все народи Росії. Проте на Заході, на жаль, не підтримують цю ідею. Європа й США не хочуть кардинальних змін на політичному ландшафті РФ. Бояться неконтрольованого розпаду останньої імперії. Цим пояснюється двоїстість західної політики. З одного боку, засуджують Росію за злочини. З другого - намагаються навчити її демократії. Але це мавпяча робота. Росія в її теперішньому вигляді має стійкий імунітет до будь-якої демократії.
Зважаючи на глибинні внутрішні розлами, Росія не має перспективи як цілісна країна. Вона розвалиться. Важливе питання, чи будемо Захід і ми готові до цього. Вже зараз варто виробляти спільні сценарії дій на цей випадок. Щоб мінімізувати або навіть уникнути негативних наслідків такого розпаду. Це все одно станеться. Питання лише - як швидко", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Володимиром Огризком читайте у журналі "Країна" від 4 червня.

Захід має переглянути Будапештський меморандум 1994 року, щоб зупинити агресію Росії щодо України. Про це заявив віцепрем'єр-міністр України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, саме нездатність Заходу зупинити Путіна щодо України призвела до ескалації гібридних військових дій РФ проти всього західного світу.

Зараз ви читаєте новину «Розпад Росії – неминучий, ми маємо підготуватись до нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі