субота, 13 березня 2010 19:15

Розгнівані кияни під вікнами Черновецького влаштували вогняне шоу

Розгнівані кияни під вікнами Черновецького влаштували вогняне шоу

У суботу о 17:00 в Києві біля столичної мерії близько 80 пікетувальників у протигазах, респіраторних масках та марлевих пов"язках пікетували київську мерію.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, вони тримали в руках транспаранти "Не забирайте у наших дітей право дихати чистим повітрям", "Київ без дерев?", "Збережіть життя нащадкам!". Серед пікетувальників були студенти, активісти громадської організації "Збережи старий Київ", а також кияни-активісти захисники скандальних забудов у Києві.

Учасники акції зібралися біля станції метро Хрещатик і колоною пішли до центрального входу мерії. Там вони палили папір і вигукували у гучномовець свої вимоги.

Учасники акції розповіли, що на такі кроки вони вимушені піти через те, що за останній рік в столиці було знищено декілька парків і скверів. Це парк Стуса біля станції метро "Житомирська", парк біля станції метро "Дарниця", сквер біля станції метро "Либідська", на вулиці Ревуцького, урочище Покал, Солом"янський лісопарк, зелена зона на схилах Дніпра біля Поштової площі, ліс з боку Троєщини на Трухановому острові та низка прибудинкових зелених зон.

Пікетувальники додають, що в парку Хрещатий теж вирубують дерева під культурний центр. Будівлю зводитимуть на кошти Віктора Пінчука. Знищують і парк на "Либідській" під "собор з готелем і паркінгом". Рубають зелені насадження під житловий масив на Лисій горі.

"В Японії вже продають кисневі балони, бо там вже через смог дихати нічим. Скоро таке буде і в Києві. Дерева вирубують, натомість чиновники дають дозвіл на незаконне будівництво. Дихати в Києві стає все важче. Ми вимагаємо припинити вирубувати дерева і незаконно забудовувати наше місто", - заявив Максим Хазер, активіст громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

"До нас у 2004 прийшли забудовники у двір будинків на вулиці Анни Ахматової 39а, 39б. Через 4 роки після того, як ми вдруге вибрали нашого мера забудовники поставили паркан і забили пробні палі. Люди з навколишніх будинків йшли захищати свою прибудинкову територію. Мою сусідку пенсіонерку побили, порвали на ній куртку. Ми прийшли сюди, щоб розказати іншим киянам про це свавілля. Якщо ми будемо відстоювати наші права на чисте повітря, буде результат. А якщо лежати на дивані перед телевізором нічого не зміниться", - наголосила Світлана Тарновська, мешканка 39 будинку на вул. Анни Ахматової. Вона прийшла пікетувати мерію разом зі своїми сусідами.

Також на акції були присутні активісти скандальної забудови на вул. Прорізна в центрі Києві. Учасники пікету роздавали перехожим агітки.

Зараз ви читаєте новину «Розгнівані кияни під вікнами Черновецького влаштували вогняне шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі