субота, 17 грудня 2022 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія більшість часу ховає свої кораблі – Гуменюк

Росія більшість часу ховає свої кораблі – Гуменюк
У Росії немає систем ППО у Чорному морі. Фото: eastnews.ua

Тільки перед ударами по Україні Росія виводить у Чорне море кораблі-ракетоносії.

В інший час вони стоять у пунктах базування, сказала керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Вони намагаються виганяти свої кораблі і розосереджувати їх у ракетобезпековому районі вздовж узбережжя Криму чи за мисом Тарханкут у напрямку Новоросійська. Але ракетоносії тримають у пунктах базування для того, щоб раптово вивести їх, використати і знову сховати в пункти базування", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про загрозу з моря

Російські кораблі не захищені системою протиповітряної оборони. Є лише та, що у Криму.

"Це намагання викрутитись із ситуації, в яку вони загнані. Вони не мають забезпечення протиповітряної оборони, тому що вже немає крейсера, немає бази на Зміїному. Тому вони можуть сподіватися тільки на ППО на Кримському півострові", – пояснила Гуменюк.

Росіяни готують нову хвилю ударів по Україні за допомогою іранських дронів-камікадзе Shahed. Тривожне попередження зробив сьогодні, 14 грудня, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Росія більшість часу ховає свої кораблі – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі