четвер, 26 травня 2022 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські пропагандисти намагаються очорнити ЗСУ й українських біженців

Російські пропагандисти намагаються очорнити ЗСУ й українських біженців
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 26 травня.

Російські пропагандистські засоби масової інформації поширюють нову маніпуляцію, повідомила у четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

"У Європі зростає обурення поведінкою біженців, європейці вже не в захваті від ідеї приймати у своїх будинках українців. Водночас потоком біженців охоче користуються сутенери та наркоторговці. Самі біженці спалюють будинки європейців та руйнують їхні сім'ї", - закидають росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ депортувала сотні тисяч дітей, щоб знищити націю - Україна в ООН

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що росіяни нібито щодня відкривають два морські коридори для виходу з портів Маріуполя, Херсона, Миколаєва, Чорноморська, Очакова, Одеси та Південного.

"Київська влада продовжує ухилятися від взаємодії з представниками іноземних держав та компаній-судновласників у вирішенні питання забезпечення безпечного виходу заблокованих суден", - дезінформують росіяни.

Постійний представник Російської Федерації в ООН Василь Небензя заявив, що Росія начебто має численні свідчення українських полонених про те, що вони мали наказ стріляти в мирних жителів і не брати росіян у полон. Це - дезінформація, попереджають в РНБО.

Рятуючись від війни кожен четвертий українець знайшов роботу в Польщі.

Водночас російські ЗМІ ведуть агресивну інформаційну кампанію з дискредитації українських біженців.

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти намагаються очорнити ЗСУ й українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі