вівторок, 14 липня 2009 12:26

Росіяни вирішили знищити острів, що "втік" до Естонії

Росіяни вирішили знищити острів, що "втік" до Естонії
Плавучий острів на Нарвському водосховищі, який поплив з Росії до Естонії, можуть знищити, якщо він дуже близько підійде до дамби російської ГЕС. Спочатку планувалося, що його спустять з греблі на цьому тижні, але потім операція була відкладена.

Нагадаємо, лісиста ділянка суші площею в 4 гектари відкололася від російського берега водосховища, а в червні течія відігнала його в естонські води. "Утікач" застряг між двома островами поблизу високовольтних ліній.

Всього в прикордонному водосховищі більше десятка плавучих островів. Висадитися на таких ділянках суші неможливо, користі від них немає, зате вони представляють небезпеку для прибережних будівель. Одне з рішень - підняти воду в шлюзах ГЕС, коли острів підійде ближче. Тоді, ймовірно, острів, впаде з греблі, розколеться і попливе по річці у Фінську затоку.

Росіяни вирішили покарати непатріотичний острів, іронізують естонські ЗМІ. А щоб ніхто, окрім "перебіжчика" не постраждав, під час операції буде заборонено наближатися до відкритої дамби ближче ніж на 500 метрів. Шматки острова можуть представляти небезпеку для рибаків і купальщиків.

У будь-якому випадку, поки російська влада відклала знищення острова. Екстреним планом скористаються лише в тому випадку, якщо острів підійде до електростанції ближче ніж на 50 метрів. Зараз він знаходиться в 106 метрах від ГЕС, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вирішили знищити острів, що "втік" до Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі